Manuele therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast, meestal treedt er tijdens de behandeling een “krak” op, reden waarom manuele therapie in de volksmond ook wel “kraken” genoemd wordt. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen. Manuele therapie is een behandelmethode die uitermate geschikt is om de vicieuze cirkel van klachten te doorbreken.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen. Zo kan hij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen.

Bron NVMT (Nederlandse vereniging voor manuele therapie)

 

Locatie / medewerker(s):

• Breskens: Ward Kerckaert
• IJzendijke: Ward Kerckaert
• Oostburg: Ria de Roo-Burm en Jan van Hoeve
• Schoondijke: Ward Kerckaert
• Sluis: Jan van Hoeve