Reuma

Reuma is een verzamelnaam voor een groot aantal aandoeningen van het bewegingsapparaat, waarbij gewrichtsklachten een belangrijke rol spelen. In de medische wetenschap zijn op dit moment ca. 200 reumatische aandoeningen bekend.

Steeds meer wordt nadruk gelegd op "verantwoordelijk" blijven bewegen (ook wanneer de ziekte actief is). Ervaringen en wetenschappelijk onderzoek hebben bewezen dat bewegingsfuncties die verloren zijn gegaan moeilijk zijn te herstellen. Ook voelt de patiënt zich minder moe door in beweging te zijn. De conditie moet ook op pijl blijven.

De reumatoloog en fysiotherapeut kunnen het beste adviseren welke oefeningen en bewegingen voor de patiënt binnen zijn mogelijkheden het meest geschikt zijn want het is natuurlijk ook belangrijk om de gewrichten zoveel mogelijk te blijven ontzien. Verstandig bewegen is een van de belangrijkste sleutels voor een goede gezondheid en een belangrijk middel tegen verstijving en het is nog leuk ook. In onze praktijk is het mogelijk om zowel individueel als in groepsverband te bewegen.

Kijk ook eens op de site van Fyranet in Zeeland of de informatiefolder.

 

Locatie / medewerker(s):

• Oostburg: Irene Fierinck-Tenbroek
• Schoondijke / Cadzand: Suzy Buijze