Specialisaties

Acupunctuur

De werking berust op het volgende: in ons lichaam bevinden zich onzichtbare banen waarlangs de energieën Yin en Yang lopen. Deze twee tegengestelde krachten, lopen voortdurend in elkaar over, maar kunnen ook uit balans raken.

Bekken fysiotherapie

Bekkenfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die gericht is op klachten in het gebied van lage rug, bekken en buik bij zowel kinderen en ouderen, mannen, vrouwen als zwangeren. Het bekken, de gewrichtsbanden, de bekkenbodem...

Bekkenbodemreëducatie

Bekkenbodemrevalidatie is een speciale vorm van gymnastiek. Hierbij worden de bekkenbodemspieren geoefend: dit kan zowel versterken als ontspannen zijn, afhankelijk van de aandoening. Daardoor zullen zowel de steun- , sluit- en ontspanningsfunctie verbeteren.

Bowen techniek

Een verrassend eenvoudige techniek, die in de regel snel en goede resultaten geeft. Deze zachte behandelmethode is pijnloos en geschikt voor iedereen. Met de Bowen Therapie wordt de hele persoon behandeld en niet een geïsoleerde klacht.

Diabetes beweegprogramma

Ter verbetering van de diabeteszorg is er een beweegprogramma voor Diabetes Mellitus type 2. Het beweegprogramma begint met een screening en intake. Daarna volgt een training van 12 weken, 2 x per week, een uur, gevolgd door een meetmoment.

Dry needling

Dry needling is een nieuwere behandelmethode waarbij door middel van een speciale techniek de spieren (triggerpoints) worden aangeprikt. Op die manier raken de spieren sneller en langduriger ontspannen, waardoor klachten verdwijnen.

Haptonomie

Haptonomie is een voelend en tastend omgaan van mensen, met zichzelf en met anderen . Haptonomie is ook een leermodel dat de mogelijkheden ten aanzien van dit tastend omgaan in mensen onderzoekt en tegelijkertijd activeert...

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie richt zich op problemen ten aanzien van het bewegingssyteem en het bewegen van kinderen (0-18 jaar). Veel meer dan bij volwassenen hebben we te maken met een voortdurende verandering op basis van groeien en ontwikkeling.

Manuele therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast...

Mensendieck

Oefentherapie- Mensendieck is een paramedische behandelmethode, gericht op behandeling en voorkoming van klachten ten gevolge van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte.

Neurorevalidatie

Er kunnen bijvoorbeeld lichamelijke beperkingen optreden, als gevolg van halfzijdige verlamming of evenwichtsstoornissen. Er kunnen communicatieproblemen ontstaan, omdat men moeite heeft met praten, schrijven, lezen...

Oedeemtherapie / Lymfedrainage

Het lymfestelsel is een netwerk van lymfeklieren die met elkaar in verbinding staan via lymfevaten van verschillende grootte. Concentraties van lymfklieren bevinden zich onder andere in de hals, de oksels en de liezen.

Orofaciale therapie

De Orofaciaal Fysiotherapeut is een specialist die u helpt bij gezondheidsproblemen die te maken hebben met het niet goed functioneren van spieren en gewrichten in het hoofd, het halsgebied en het kauwstelsel. Deze fysiotherapeut wordt hierom ook...

Shockwave

Shockwave therapie (ook wel 'extracorporale shockwave therapie' of 'ESWT' genoemd) is een behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan krachtige  'schokgolven', die door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht...

Reuma

Reuma is een verzamelnaam voor een groot aantal aandoeningen van het bewegingsapparaat, waarbij gewrichtsklachten een belangrijke rol spelen. In de medische wetenschap zijn op dit moment ca. 200 reumatische aandoeningen bekend.